Foto: Foto: Jonas Ahlman/Sveriges Radio

Familjen Ahmadi utvisas

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Ahmadi, som SVT Nyheter Uppsala berättat om vid flera tillfällen, utvisas. Det efter att Migrationsöverdomstolen inte ger prövningstillstånd i fallet.

I december 2015 beslutade Migrationsverket att Mehdi Ahmadi skulle utvisas. Han hade tjänat för lite under fem månader i jobbet som urmakare i Uppsala.

Sedan dess har familjen protesterat, överklagat, hungerstrejkat och hoppats. Men nu verkar allt hopp ute när Migrationsöverdomstolen nekar familjen prövning. Ett beslut som inte går att överklaga. Därmed står utvisningen till Iran fast.

Tjänade 180 kronor för lite – utvisas

Kan söka uppehållstillstånd på nytt

Enligt familjens advokat som pratat med UNT kan en väg vidare vara att söka uppehållstillstånd på nytt, på nya grunder.

– Man får se om familjen har någon möjlighet att söka uppehållstillstånd på någon annan grund. Det måste jag kolla, det finns inget alternativ. Jag kan inte bara sitta still och se på när det blir på det här sättet, säger Henrik Stolare, familjens advokat till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tjänade 180 kronor för lite – utvisas

Mer i ämnet