Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Tänk om jag inte vaknar imorgon.” Hör Felicia Rönngrens berättelse om hur hon som 20-åring hamnade på hjärtintensiven efter att ha tränat med sjukdomssymptom. Foto: Evelina Dahlberg/SVT

Felicia tränade när hon var sjuk – var nära att dö

Uppdaterad
Publicerad

När 20-åriga Felicia Rönngren började studera ekonomi i Uppsala i januari trodde hon inte att hon bara en månad senare skulle hamna på hjärtintensiven.

– Jag tränade och hade lite halsont, jag tänkte att det skulle gå över, säger Felicia.

Halsont, bröstsmärtor och feber. Så började symptomen för 20-åriga Felicia Rönngren från Skellefteå, som Expressen först rapporterade om. I januari flyttade hon till Uppsala för att börja plugga ekonomi.

I februari, efter en springtur på löpbandet, kände hon sig tröttare än vanligt. Tröttheten gick inte över, och hon fick 40 graders feber. Hon svimmade och kunde inte behålla varken mat eller vätska.

– Jag ringde 1177 som skickade en ambulans, säger Felicia Rönngren.

Läkarna trodde att det var influensa

Beskedet på akuten var att hon hade influensan, och hon skickades hem igen. Under den här perioden blev hon inlagd flera gånger på grund av att symptomen inte gick över. Till slut hamnade hon på hjärtintensiven i Stockholm.

– Det visade sig att jag hade dubbel lunginflammation och hjärtmuskelinflammation, säger Felicia.

”Är rädd för att dö”

Från en dag till en annan gick hon från att träna flera dagar i veckan, till att behöva använda rullstol. Nu mår Felicia Rönngren bättre, men inflammationen kan hålla i sig i 6-9 månader till.

– Jag har fått ett väldigt annorlunda liv. Jag har känt mig ganska hjälplös och svag. Rädd för att dö, rädd för att falla ihop bara här och nu, säger Felicia.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I Klippet: Hör om riskerna med träning under sjukdom. Foto: SVT/Frida Wallin Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.