Femåriga dottern en av de drabbade av bakterien på Fyrishov

Uppdaterad
Publicerad

Uppsalabon Vesna Trutina Galics femåriga dotter var på Fyrishov i lördags. Dottern fick en ömmande rodnad under stortån och kunde inte gå på två dagar.
– Hade de gått ut med information hade det känts bättre. Nu känns det lite som att de försökte komma undan med det, säger hon.

Det var i lördags som Vesna Trutina Galics man var med parets femåriga dotter och dotterns ett år äldre kusin på Fyrishov och badade. Båda flickorna fick en rodnad under stortån.

– Vi tyckte bara det var så konstigt att båda fick samma symptom på samma ställe. Jag försökte gå in på Fyrishovs hemsida, men det fanns ingen information, säger säger Vesna Trutin Galic.

”Jag blev upprörd”

Stortån gjorde så ont att dottern inte kunde gå på den på två dagar.

– Så hon gick på hälen. Sen blev det bättre av sig självt, så jag sökte aldrig vård. Vi trodde att hon kanske hade trampat på nåt, säger Vesna Trutin Galic.

Men på onsdagsmorgonen fick hon se en bekant som tagit en skärmdump om en person som råkat ut för samma sak på badhuset.

– Jag blev mest upprörd över att Fyrishov inte gått ut med information. Sjukhuset lär ju ha ringt och sagt flera barn med samma symptom. Man borde inte behöva oroa sig för sånt, menar hon.

”Känns som att de försökte komma undan med det”

– Nu har ju tån blivit bättre. Det som jag tänker på nu är att min dotter hostar väldigt mycket, men hon har ingen feber och är pigg för övrigt. Så jag kommer nog ha lite is i magen och avvakta, säger Vesna Trutin Galic som själv jobbar inom vården.

Hon kommer inte låta dottern gå dit och bada under den närmaste tiden.

– Hade de gått ut med information hade det känts bättre. Nu känns det lite som att de försökte komma undan med det. Det kanske inte är så, men det känns så, menar hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer