Polisen och Uppsala ungdomsjour har ett tydligt budskap till både ungdomar och föräldrar inför valborg. Foto: Uppsala kommun

Här är filmen som ska stoppa festande ungdomar

Publicerad

Inför sista april och den kommande utesäsongen vill Uppsala kommun tillsammans med polisen uppmana alla ungdomar att stanna hemma. För att sprida budskapet har man i år gjort en kort informationsfilm.

– Det pågår en pandemi och festen är slut, men vi vet att ungdomar kommer att samlas ändå, säger Hilde Wiberg som är enhetschef för ungdomsjouren i Uppsala.

Hon menar att vädret är avhängigt för hur många ungdomar som kommer att samlas ute. Men som tidigare år rustar man inför kvalborg och valborg genom att mobilisera bland andra nattvandrare, polis och ungdomsjour.

Sista april 2021

– Langa inte, ha koll på varandra, vuxna ska kunna hämta sitt barn. Blir du utsatt för brott, våga anmäl, säger Hilde Wiberg.

I videon ovan kan du se några klipp från filmen och höra Hilde Wiberg berätta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sista april 2021

Mer i ämnet