Arlanda är en del av täckningsområdet. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fler perspektiv på det som är viktigt för er

Uppdaterad
Publicerad
Krönika ·

SVT:s lokaljournalistik blir allt viktigare. En ny redaktion i Märsta innebär att vi kan vara närmare er som bor och verkar i området. Och det betyder fler berättelser, fler perspektiv på det som är relevant för er.

Magnus Nildén

Redaktionschef och ansvarig utgivare, SVT Nyheter Uppsala

I gränsområdet mellan Uppsala och Stockholm händer det spännande saker. Viktiga saker vi behöver berätta mer om. Om Märstabornas vardag i kvarteret och Arlandaområdets expansiva arbetsmarknad.

Med en ny redaktion i Märsta kommer vi kunna stanna längre, lyssna mer. Vi kommer kunna ge fler perspektiv på frågorna som betyder mest för er. Det känns fantastiskt roligt.

SVT satsar på den lokala journalistiken. Vi finns i dag på 44 orter, och under nästa år öppnar vi förutom i Märsta även redaktioner i Västervik, Åmål och Dorotea. Målet är att finnas på 50 orter år 2023.

Intresset för SVT:s lokaljournalistik växer och det känns naturligt att vi utvecklas och gör mer av det vi är bra på. Finnas på plats, nära er. Göra journalistik som förklarar det svåra, med snabba uppdateringar om det viktiga, och fler hjärtvärmande historier.

Vi vill gärna veta vad ni tycker vi ska berätta. Vilka roliga, konstruktiva historier finns det, vad har vi missat att berätta, tips om vad vi ska granska Hör av er till reporter Mats Hedström, eller till redaktionen.

Det här är en krönika

Reflektionerna är skribentens egna. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.