Stadsparken i Uppsala. Foto: SVT

Flicka utsatt för våldtäkt i Stadsparken

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot måndagen ska en flicka ha våldtagits i Stadsparken i Uppsala. Brottsplatsen är avspärrad och polisen är angelägen om att få in vittnesuppgifter.

Natten till måndagen inträffade ytterligare en våldtäkt i Uppsala, denna gång ska en flicka ha utsatts i Stadsparken.

En läkare undersöker flickan innan förhör kan komma att ske.

– Det är många frågetecken som ska redas ut. Men det viktigaste just nu är att flickan får ses om och träffa de människor som kan ge henne stöd i detta, säger Mikael Hedström, presstalesperson för polisen i region Mitt.

Flickan kommer enligt polisen antagligen att förhöras under tisdagen.

Tre händelser som liknar varandra

Enligt polisen finns det inget som tyder på att det är en och samma gärningsman till de tre händelser som inträffat i Uppsala under helgen – det vill säga två misstänkta våldtäkter och ett misstänkt våldtäktsförsök. Man ser likheter i hur brotten har utförts, men ser det som tre separata händelser.

Polisen är mycket angelägen om att komma i kontakt med vittnen, både när det gäller händelsen i Stadsparken natten mot måndagen, men också våldtäkten på Sysslomansgatan natten mot söndagen och våldtäktsförsöket på Fyrisgatan samma natt. 

– Det är viktigt att vi i detta läge går igenom allt noggrant och ser om man kan pinna saker som ger ett samband. Men just nu hanteras det som tre separata händelser med olika gärningsmän, säger Mikael Hedström.

– Våldtäktsförsöket på Luthagsesplanaden klockan 01:05 den 3 augusti

– Våldtäkten på Sysslomansgatan runt klockan 02:30-03:30 3 augusti

– Våldtäkten i Stadsparken under natten mellan den 4-5 augusti

ringer man 114 14 eller mailar till polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.