Eli och hennes väska. Foto: Privat

Flygbolaget om hundincidenten: ”De följde inte reglerna”

Publicerad

Paret Gustaf och Izabella slängdes av ett flygplan i Zürich på väg hem från en semester i Italien. Flygbolaget svarar att paret var en säkerhetsrisk och utgjorde en problem för de andra passagerarna.
– De följde inte reglerna, säger Meike Fuhlrott, presstalesperson vid flygbolaget Swiss.

Valpen Eli och dess ägare Gustaf och Izabella tvingades avbryta sina hemresa från Neapel till Arlanda, då en flygvärdinna protesterade mot deras hundväska vid mellanlandningen i Zürich.

Enligt flygbolagets Swiss personal vägrade paret att följa reglerna – och lyssnade inte på uppmaningarna: att ha hunden i en korrekt och stängbar väska.

– Resenärerna bar hunden i en öppen väska och lät den till och med komma ut. Vår personal sa åt dem flera gånger att följa reglerna, men de lyssnade inte, säger Meike Fuhlrotts presstalesperson vid flygbolaget Swiss.

”Säkerhetsrisk”

– För säkerhetens skull och för välbefinnande för de andra passagerarna så var vi till slut tvungna att ta av dem från flygplanet, säger Meike Fuhlrotts vidare.

Svårlöst problem

Paret å sin sida menar däremot att väskan gick sönder på flygplanet, och att problemet för stunden var svårlöst.

– Om sådant här händer måste man väl försöka hitta en lösning, men de mötte oss inte en millimeter, sa Gustaf till SVT Nyheter Uppsala vid tillfället.

Väl av planet köpte de en ny hundväska åt Eli och bokade en ny resa hem till Sverige, något som gjorde att hemresan blev tolv timmar längre än beräknat. Flygplanet i fråga blev även det försenat ett par timmar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer