Robert Ramstedt åkte med sin son till Lindbackens skola imorse för att se efter hur läget var. Foto: SVT

Förälder om vattenläckan: ”Det spekulerades på sociala medier”

Publicerad

En föräldrar som har sin son på skolan fick reda på att det var något vid Lindbackens skola via sina grannar och på sociala medier.

– Det började spekuleras på sociala medier, säger Robert Ramstedt.

Robert Ramstedt har sin son på Lindbackens skola och han fick information om den från sin dotter som går på en annan skolan. Dottern berättade att hon hört från vänner att skolan skulle hållas stängd idag.

Han hade även själv sett från sitt fönster hemifrån att elever gått till skolan men sedan vänt.

– Då anade jag ugglor i mossen. Jag pratade även med grannarna och började misstänka att det var något som inte stämde, säger Robert Ramstedt.

På nätet fick han ännu mer information.

”Spekulationer på sociala medier”

– På sociala medier började det att skrivas och spekuleras och då anade jag trenden att skolan kanske inte var helt stängd, säger Robert Ramstedt.

Han och sonen åkte till skolan för att se efter hur läget var.

– Vi fick saklig och bra information från personalen om att skolverksamheten skulle fortsätta idag och att skadorna var begränsade, säger han.

Han tror att det blir en kortare skoldag idag med anledning av vattenläckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.