Lotten Fogelström är trött på att ta diskussionen om snoriga barn – se och hör mer i klippet om hennes inlägg i sociala medier. Foto: SVT

Förskolläraren har tröttnat på konflikter med föräldrar: ”Skäll inte på oss”

Uppdaterad
Publicerad

När samhället öppnar upp och fler arbetsgivare förväntar sig att medarbetare kommer tillbaka till jobbet, ökar nu trycket på förskolorna. Det anser i alla fall förskolläraren Lotten Fogelström som skrivit om problemet i sociala medier.

Föräldrar som skäller, föräldrar som argumenterar, föräldrar som högst motvilligt hämtar barn som mår dåligt och visar sjukdomssymptom.

Enligt förskolläraren Lotten Fogelström har problemen med barn som kommer till skolan, trots att de är snuviga eller hängiga, ökat sedan samhället öppnat upp.

Coronaviruset i Uppsala

– Det har blivit vanligare att hänvisa till 1177 och att barn måste in till varje pris med hänvisning till viktiga möten.

Vad kan det bero på?

– Jag tror att det kan hänga ihop med att fler förväntas vara på jobbet nu.

”Skäll inte på oss”

Även om samhället öppnar upp, så gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att barn med minsta symptom ska vara hemma från förskolan.

– Jag är så trött.  Det är inte vi förskollärare som har kommit på att det ska vara så här, så skäll inte på oss, säger Lotten Fogelström.

Klippet: Lotten Fogelström berättar om problemet med snuviga barn, och föräldrar som tycker till om situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet