Folkhälsomyndigheten utreder just nu allmän vaccinering mot vattkoppor i Sverige. Men föräldrar kan redan nu välja att själva betala och vaccinera sina barn på privata vaccinationscentraler. Foto: SVT

Föräldrar: ”Är det bra eller finns det någon nackdel?”

Publicerad

Vissa känner inte till vaccinet, andra funderar eller önskar kanske i efterhand att de hade vaccinerat. Hör vad föräldrar i Uppsala tänker om vaccinera barnen mot vattkoppor.

Allt fler föräldrar i Uppsala väljer att betala och vaccinera sina barn mot vattkoppor på privata vaccinationsbyråer, det visar en rundringning som SVT Nyheter Uppsala har gjort.

Samtidigt utreder Folkhälsomyndigheten om vaccinet borde ingå i det allmänna vaccinationsprogrammet, och smittskyddsläkaren i Region Uppsala tycker att föräldrar borde vänta och se vad utredningen kommer fram till.

– Jag skulle nog för min egen del göra det, men det är inte fel att betala vad det kostar och vaccinera sina barn nu, säger Helena Palmgren, som är biträdande smittskyddsläkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.