Olyckshändelsen inträffade på Stora torget vid 16-tiden på söndagen. Foto: SVT

Föräldrarna förhörs om händelsen på Stora torget

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har nu startat en utredning om händelsen där två lekande barn stötte ihop med en äldre kvinna som föll så illa att hon senare avled.

– Föräldrarna kommer att förhöras, säger polisens presstalesperson Jonas Eronen.

Det var i söndags som två lekande barn stötte ihop med en äldre kvinna på Stora torget i Uppsala. Hon föll till marken och slog i huvudet så illa att hon senare avled.

Ingen person är i nuläget misstänkt för något brott, enligt polisen. Syftet med att en förundersökning nu inletts är bland annat att polisen då kan vidta nödvändiga åtgärder – som att hålla förhör.

Kan avskrivas

– Man vill ju borra lite i om det finns ett föräldraansvar här, och det gör det förmodligen inte. Efter förhören fattas beslut om utredningen ska läggas ned eller fortsätta. Det mesta pekar ju åt att det här är en ren olyckshändelse och då avskrivs ärendet, säger Jonas Eronen.

Hur mår de här barnen och vad får de för stöd?

– Jag har inga uppgifter om hur de mår och polisen gav stöd ute på platsen, men nu när det gått en tid gör vi inga insatser för barnen – de är ju varken misstänkta eller målsäganden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.