Olyckan inträffade vid Stora torget i Uppsala på söndagen. (Bilden är tagen under måndagen.) Foto: SVT

Kvinna död efter olyckshändelse – stötte ihop med lekande barn

Uppdaterad
Publicerad

Lekande barn stötte ihop med en äldre kvinna på Stora torget i Uppsala på söndagen. Kvinnan föll så illa att hon senare avled. Polisen undersöker nu händelsen.

Det var vid 16.30-tiden i söndags som två barn i tioårsåldern lekte vid Stora torget. Samtidigt ska den äldre kvinnan ha kommit gående och då kolliderat med ett av barnen, eller båda.

– Damen åker ned på marken och slår i huvudet – hon avlider på kvällen på Akademiska sjukhuset. Så det är en väldigt tragisk händelse, säger Jonas Eronen, presstalesperson på polisen.

Inget avsiktligt

Det ska inte ha varit fråga om någon avsiktlig knuff från barnens sida och kollisionen ska heller inte ha föregåtts av någon konflikt mellan barnen och kvinnan.

En polisanmälan om vållande till annans död har upprättats.

– Men om det ska inledas en förundersökning eller inte vet vi inte ännu. Det kan avskrivas men det kan också bli en utredning. Och eftersom det handlar om barn kommer polisen i så fall att överlämna ärendet till socialtjänsten, säger Jonas Eronen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.