Försvarsadvokat Marthin Högsten Foto: SVT

Försvarsadvokaten: ”Han har känt sig pressad”

Uppdaterad
Publicerad

Idag hördes den man som misstänks för att ha mördat sin syster utanför Enköping i somras. Den senaste tiden har mannen vägrat ställa upp på polisförhör, eftersom han känt sig pressad.

– Han har känt att han inte mår bra, vilket inte alltid respekterats, säger mannens försvarsadvokat Marthin Högsten.

Mannen i 60-årsåldern står åtalad misstänkt för att ha mördat sin syster i hennes bostad den 5 augusti förra året.

Åklagarens främsta bevisning mot mannen är bland annat att man hittat hans blod i systerns bostad. Motivet till mordet påstår åklagaren är en arvstvist om en gemensam sommarstuga, som gjort att brodern bestämt sig för att mörda sin syster.

Anhörig hittade avliden kvinna – polisen misstänker mord

Saknar minnesbilder

Han har i inledande polisförhör nekat till brott och idag hölls de första förhören med honom, under den andra rättegångsdagen.

– Han har förklarat att han saknar minnesbilder från den dagen och förnekar brott, säger Marthin Högsten, mannens försvarsadvokat.

”Känt sig pressad”

Den åtalade har nekat till att medverka i den senaste tidens polisförhör. Något som åklagaren i målet i tidigare intervju med SVT Nyheter Uppsala, sagt att han inte varit med om tidigare.

– Han har känt sig pressad av polisen och sagt att han inte mår bra, vilket inte alltid har respekterats av polis och åklagare. För mig är det inga konstigheter att inte medverka i förhör om man inte vill och något man har rätt att göra, säger Marthin Högsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anhörig hittade avliden kvinna – polisen misstänker mord

Mer i ämnet