Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Forskaren om reality-tv:s framtid: ”Kommer alltid finnas ett sug” Foto: Jennifer Berg Eidebo

Forskaren om reality-tv:s framtid: ”Kommer alltid finnas ett sug”

Publicerad

Reality-programmet Paradise hotel har bytt namn till Paradise, och flera förändringar har genomförts efter anmälningar om sexuella övergrepp. Forskaren Annette Hill ser positivt på förändringen, och tror att reality-tv kommer att leva vidare i framtiden, om än i ett annorlunda format än vad många är vana vid.

Separata sängar, samtyckeskrav och parbildning oavsett kön. Det är några av förändringarna som har genomförts inför höstens säsong av Paradise. I sociala medier har det uttryckts kritik mot det nya formatet, och tittare har bland annat kallat programmet för tråkigt och politiskt korrekt.

– Kommentarer i sociala medier reflekterar bara en del av publiken, det är bara människor som har något att säga och som ofta är upprörda. Det negativa är förmodligen överdrivet i sociala medier i nuläget, säger Annette Hill, professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds universitet.

Annette Hill har länge forskat på reality-tv. Hon tror att den reality-tv som fokuserar på romantik och dejtande kommer att vara en plats där olika sorters förhållanden får ta plats.

– Jag tror att det är en välkomnande plats där vi ser rättvisa, spänning, underhållning och respekt som sker kring relationer.

Hör Annette Hill berätta mer om reality-tv i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.