Barnen på Rosendals förskola i Uppsala har skickats hem. Foto: TT

Förskolebarn skickas hem – för kallt i lokalerna

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen tvingades Rosendals förskola i Uppsala skicka hem alla barn från förskolan. Temperaturen inne i lokalerna låg på åtta grader.

Rosendals förskola har haft problem med värmen i lokalerna under veckan, det rapporterar UNT. Värmepannan går inte igång och man har varit tvungen att använda sig av värmefläktar för att hålla värmen inomhus.

Men på torsdagen när personalen kom till förskolan var det bara åtta plusgrader inne i förskolan.

– Vi var tvungna att skicka hem samtliga barn. Det var för kallt i lokalerna och inte en miljö som vi kan ha våra elever i, säger Karin Sjölin som är förskolechef till SVT Nyheter Uppsala.

130 småbarnsföräldrar

Det var inte första gången som man fått använda värmefläktar för att hålla värmen i lokalerna efter jullovet, men att skicka hem eleverna hör till ovanligheterna.

– Det är jättetråkigt, det är inte kul för 130 småbarnsföräldrar att avbryta sin arbetsdag för det här, men alla har varit väldigt förstående, säger Karin Sjölin och fortsätter:

– Förhoppningen är att förskolan ska kunna öppna upp imorgon, men vi kommer att informera mer om det här under eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.