Förslaget: Bygga ut Uppsala konstmuseum

Uppdaterad
Publicerad

Kulturförvaltningen i Uppsala kommun fick förra året i uppdrag att se över hur Uppsala konstmuseum kan utvecklas i framtiden. Idag presenteras förslagen på museet.

Det var förra året som kulturförvaltningen fick i uppdrag av kulturnämnden att utreda Uppsala kommuns framtida konstverksamhet.

I en förstudie som presenteras idag på konstmuseet, så föreslås museet få mer utrymme och bättre lokaler. Det för att kunna driva en större verksamhet som kan locka kommuninvånare, som tillresta besökare.

Det finns också ett förslag från Statens fastighetsverk om en ombyggnad och expansion av Uppsala slott.

Uppsala konstmuseum har det senaste åren haft en kraftig ökning av besökare och har många aktiviteter när det kommer till utställningar och program.

– Konst och kultur spelare en viktig roll när Uppsala växer, och förstudien ger en färsk och värdefull bild över hur vi kan utveckla konstmuseet, säger Peter Gustafsson (S) kulturnämndens ordförande i ett pressutskick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.