Sakerna på bilden har inget med texten att göra. Foto: Emilie Pless / SVT

Par försökte sälja stöldgods på internet

Publicerad

Två 35-åringar åtals nu för grovt häleri. De misstänks för att ha stulit och sedan försökt att sälja bland annat leksaker och musikinstrument via internet. Mannen misstänks också för narkotikabrott.

Det var vid en husrannsakan i Rosendal, utanför Uppsala, som Uppsalapolisen kom över bland annat leksaker, prydnader, hushållsutrustning, verktyg, kläder, smycken och instrument – allt misstänkt stöldgods.

I lägenheten bor en man och en kvinna i 35-årsåldern som nu misstänks ligga bakom flera inbrott i stadsdelen. De ska sedan ha sålt och försökt att sälja sakerna via olika internetsajter.

Narkotika fanns i bostaden

Paret har nekat till brott och mannen påstår att alla föremål i bostaden är deras, men han säger också att saker kan ha lämnats där av andra personer.

Vid tillslaget hittade polisen även en uppsättning bilregistreringsskyltar, nycklar till en skola i Uppsala och narkotika. Mannen har erkänt till polisen att narkotikan tillhör honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.