I 20 timmar var skådespelaren Claire Wikholm försvunnen i skogen i Tierps kommun i norra Uppland. Foto: Ulrika Midunger/SVT

Försvunna kvinnan i skogen var Claire Wikholm

Uppdaterad
Publicerad

Den 74-åriga kvinna som förvann i skogen i Tierps kommun under måndagseftermiddagen var skådespelaren Claire Wikholm. Det rapporterar Aftonbladet.

Under måndagseftermiddagen försvann en 74-årig kvinna från sin make när de var ute och plockade svamp i skogen vid Imundbo i Österlövsta i norra Uppland. Efter ett antal timmar av letande larmade maken polisen.

Under natten mot tisdagen sökte polisen med ett tiotal patruller, hundar och helikopter i området. Klockan 06.00 på tisdagsmorgonen gick polisen upp i stabsläge. Strax efter klockan 09.30 hittade polisen kvinnan vid god vigör, även om hon spenderat nästan ett dygn i skogen.

”Jag låg ute i regnet i fyra timmar”

Under tisdagen har det visat sig att den den försvunna kvinnan är skådespelaren Claire Wikholm, vilket Aftonbladet var först att berätta om.

Det var polisens helikopter som fick kontakt med Clarie Wikholm när hon satt på ett kalhygge. Då hade hon tillbringat omkring 20 timmar ensam ute i skogen.

– Som jag har förstått ska hon ha varit trött men ganska okej, sade Linda Wideberg, presstalesperson vid polisregion Mitt, under tisdagsmorgonen.

Natten mellan måndagen och tisdagen har det varit oväder i Tierp, med temperaturer på omkring 12 grader och regn. Efter att Clarie Wikholm hittades fördes hon till vårdcentral för att undersökas. I en kommentar till Aftonbladet säger Clarie Wikholm:

– Jag är trött, jag låg ute i regnet i fyra timmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.