Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anneli Dimander, Missing people. Hon leder de frivilliga i sökinsatsen i Skutskär Foto: SVT

Missing people: ”Hoppas vi hittar honom”

Uppdaterad
Publicerad

Ett intensivt sökande. Så beskriver Fredrik Degerman, räddningsledare vid polisen, arbetet med att hitta den äldre mannen som försvann i Skutskär i tisdags. På söndagseftermiddagen var mannen fortfarande försvunnen.

Sökandet fortsatte under söndagen för att försöka hitta den äldre mannen. Under lördagen gick polisen ut med en bild på mannen. Sökområdet är på cirka 10 000 hektar, motsvarande 14 000 fotbollsplaner. Och sökinsatsen inriktas på att finkamma det område där man gjort beräkningar på att mannen, med största sannolikhet, finns.

– Det är utmanande, men vi hoppas fortfarande att hitta honom, säger Tobias Ahlén-Svalbro, presstalesperson vid region mitt till SVT på söndagsmorgonen.

Frivilliga ställer upp

Det är vid dansbanan i Holmarna i Skutskär som polisen, övriga myndigheter och frivilliga samlas för att leta efter mannen. Anneli Dimander, insatsledare på Missing People, går igenom utrustningen som frivilliga ska skickas iväg med.

Organisationen räknar med att hålla på tills det blir mörkt. Än finns hopp om att hitta mannen, förhoppningsvis välbehållen.

– Jag hoppas vi hittar honom. I 80 procent av fallen hittar vi försvunna levande och jag hoppas att han hör till dem, säger Anneli Dimander.

Motiverad manskap

Hoppet finns även hos Fredrik Degerman, räddningsledare vid polisen.

– Vi har motiverad manskap och en motiverad allmänhet. Jag har inte satt något slut för den här insatsen.

– Vi söker från land, i vattnet och från luften, säger Fredrik Degerman.

Polisen misstänker i nuläget inget brott i det här fallet.

Klippet: Så förbereds sökande i Skutskär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.