Sjöräddningen söker av med vattenskoter i letandet efter den försvunna kvinnan. Foto: Utryckning Uppsala

Försvunnen kvinna söks vid sjö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker efter en försvunnen kvinna som misstänks ha försvunnit i området kring Vendelsjön, nära Örbyhus i Tierps kommun.

Den försvunna kvinnan är i 60-årsåldern och hon misstänks ha varit borta sedan i onsdags. Polisen fick kännedom om att hon saknades under torsdagen och började sökandet då med patruller, hundar och helikopter.

– Men det gav inga resultat och vi alla tips är av intresse om man tror sig ha sett henne, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Ingen brottsmisstanke

Under fredagsmorgonen gick polisen upp i så kallat räddningstjänstläge.

– Vi upprättar stab för att leta efter henne och för att kunna be om hjälp från exempelvis sjöräddningen, räddningstjänst och andra myndigheter.

Vid 12-tiden på fredagen var Sjöräddningssällskapet på plats för att leta efter den försvunna kvinnan. Senare under fredagskvällen fick polisen även hjälp av Försvarmakten i letandet.

Polisen misstänker inget brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.