Marika Bergman Lundin, fotbollsspelare i Uppsala Fotboll, jobbar till vardags med att sälja bildelar. Foto: Pontus Stark

Från lagerhyllan – till allsvenskan?

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala Fotboll jagar allsvenskan och nu ska det avgöras. Laget har fortfarande ödet i egna händer. SVT besöker Librobäck för att kolla vad en av nyckelspelarna i Uppsala Fotboll har för sig när hon inte fördelar bollar på mittfältet.

Marika Bergman Lundin spenderar mycket tid bland lagerhyllorna hos en bildelsfirma i Uppsala där hon vanligtvis jobbar från åtta på morgonen till klockan tre på eftermiddagen. Sedan är det träning som gäller – ibland två pass om dagen. På helgerna handlar det om matcher och ibland långa bortaresor.

– Ibland är det tufft och ibland flyter det på. Man kommer in i en vardag, säger Marika Bergman Lundin.

IK Uppsala

Tre omgångar återstår av elitettan. För tredjeplacerade Uppsalas del lär det bli en rafflande avslutning med tanke på att man möter de två lag man har framför sig i tabellen: Umeå och Hammarby. Närmast väntar laget från Västerbotten på lördag. Stockholmslaget möter man i säsongsavslutningen. Uppsala ligger en poäng bakom Hammarby och fyra bakom Umeå.

– Vi har ingen press på oss. De har sagt att de ska upp och vi har inte haft det som mål innan säsongen, säger Bergman Lundin.

Hör henne berätta mer i klippet ovan.

Uppsalas säsongsavslutning

Umeå, hemma – 12/10

Mallbacken, hemma – 19/10

Hammarby, borta – 27/10

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IK Uppsala

Mer i ämnet