Foto: TT

Fullmäktiges ordf: ”Samarbetet har varit gott”

Uppdaterad
Publicerad

Efter beskedet att Lokala Partiet i Heby kommun lägger ner säger kommunfullmäktiges ordförande Annika Krispinsson (C) att samarbetet med LP åren igenom har varit gott. Hon har också förståelse för beslutet.

– Sen bytet av län har LP inte haft någon direkt profilfråga. Jag är därmed inte jätteförvånad över beskedet, säger kommunfullmäktiges ordförande Annika Krispinsson (C).

Enligt Charlotte Wall (LP) har deras parti allt mer börjar spelat ut sin roll i och med att deras partiprogram är allt mer likt andra borgerliga partiers program. Något du håller med om då alltså?

– Ja, på ett sätt kan man se på det på det sättet ja. Sen har de exempelvis fört upp frågan om företagande och näringsliv upp på agendan denna mandatperiod tydligt, säger kommunfullmäktiges ordförande Annika Krispinsson (C).

LÄS MER: Lokala Partiet i Heby lägger ner

Lokala partier

Enligt Krispinsson (C) kan det finnas ett värde med lokala partier i kommuner – även om hon förespråkar större partiorganisationer.

– De kan ju driva frågor på ett annat sätt, men sen kan jag tycka att stöder från en större partiorganisation är övervägande positivt för ett parti i slutändan.

Annika Krispinsson (C) tror att det generellt är svårt för lokala partier att förstå processen med kommunpolitik.

– Det är nog många som kan sitta vid sina köksbord och tänka att man kan förändra, men demokratiska processer tar tid, och behöver ta tid.

Dock menar hon att LP gjort jobbet bra.

– Samarbetet med dem har alltid varit gott och de har gjort ett bra jobb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.