Fynden från sjön undersöks i dag

Uppdaterad
Publicerad

Den kropp som hittades i sjön Lafsen i går ska undersökas av rättsläkare i dag. Samtidigt går polisens tekniker igenom fyndplatsen.

Men om det säkert handlar om mord, eller om det är fråga om en olyckshändelse eller en försvunnen person som gått ned sig i sjön är för tidigt att säga.

– Vi är tidigt i utredningen och har startat en förundersökning gällande mord utifrån det vi hittat hittills. Och inom ramen för den jobbar vi utifrån många olika scenarier, säger Lisa Sannervik, polisens presstalesperson.

Vill ha tips

En åtgärd från polisens sida är att kontrollera om det finns några försvunna personer som stämmer överens med kroppen i sjön.

Polisen är angelägen om att få in tips från allmänheten.

– Det kan vara personer eller fordon som normalt sett inte uppehåller sig på platsen, fynd i terrängen eller helt enkelt allt som sticker ut och är lite avvikande, säger Lisa Sannervik.

Men när kroppen hamnat i sjön är fortfarande oklart.

– Förhoppningsvis vet vi mer om det efter rättsläkarens undersökning, säger Sannervik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Uppsala

Mer i ämnet