Foto: SVT

Polisen om gängbråken: ”En konflikt som är minst tio år gammal”

Uppdaterad
Publicerad

De senaste två dygnens omfattande gängbråk hör alla ihop. Enligt polisen bottnar de i en gammal konflikt mellan två olika grupperingar.

– En grupp håller till vid Lina Sandells park, och den andra vid fruktbutiken här på Bandstolsvägen, säger polisinsatschef Daniel Larsson.

Under tisdagen har polisen gått runt i området och samlat in gömda tillhyggen – stora stenar och olika grova pinnar och käppar.

Gängbråken i Gottsunda/Valsätra

– Hela området är fullt av så kallade gatustridsvapen, säger Daniel Larsson.

Polisen pratar också med personer från de två gängen, och med deras anhöriga, för att försöka kyla ned konflikten. Grupperna består av män i åldrarna 25-50 år, omkring 20-30 personer i varje gäng.

Tio år gammalt bråk

Bråket har enligt polisen rötter långt tillbaka i tiden – minst tio år – och ska inte handla om narkotikahandel.

– Det finns droger med, men det verkar mer handla om andra saker. Riktigt vad vet vi inte, säger Daniel Larsson.

Omkring 20 poliser jobbade under måndagskvällen i Gottsunda/Valsätra, och då lyckades man förhindra att någon blev skadad.

– Vi bussade iväg ena gänget, så nu är de sura. Kanske blir det andra gänget vi får skicka iväg nästa gång, säger Daniel Larsson.

Hör honom – och boende i området – berätta mer om gängbråken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängbråken i Gottsunda/Valsätra

Mer i ämnet