• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

På måndagskvällen valde polisen att bussa iväg personer man misstänkte skulle bråka med varandra från Gottsunda/Valsätra. Foto: Utryckning Uppsala

Hög polisnärvaro i området – lugn natt i Gottsunda/Valsätra

Uppdaterad
Publicerad

Polisens taktik att gå in och bokstavligen bussa iväg ett större antal personer från Gottsunda/Valsätra i Uppsala på måndagskvällen fungerade – det slagsmål man avstyrde tycks inte ha fortsatt under natten.

– Läget har varit lugnt i Gottsunda, säger Daniel Winge, regionledningsbefäl vid polisregion Mitt tidigt på tisdagsmorgonen.

Som vi berättat fanns två grupperingar på Bandstolsvägen i Uppsalastadsdelen Valsätra vid 18-tiden på måndagskvällen som tycktes vilja slåss med varandra. På söndagskvällen var det ett större bråk i stadsdelen och på måndagskvällen valde polisen att gå in och försöka bryta upp med hjälp av ett flertal polispatruller. Polisen tog även stadsbussar till området och omhändertog och körde iväg med personer från de olika grupperingarna.

Gängbråken i Gottsunda/Valsätra

Så taktiken att bussa iväg personer tycks ha fungerat?

– Ja, den åtgärden fick den effekt vi önskade, så det var bra.

Under sena kvällen och natten har polisen haft en ”hög” närvaro i Gottsunda/Valsätra.

– Jag kan inte gå in på någon numerär av polistaktiska skäl. Men de har jobbat förebyggande och det har resulterat i att det varit lugnt, säger polisbefäl Daniel Winge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängbråken i Gottsunda/Valsätra

Mer i ämnet