Ghada åkte till Fullerö för att se vännens hem med sina egna ögon. Foto: Pontus Lundahl/TT

Ghadas vän dog i Fullerö: ”Hon var så fin och ambitiös”

Uppdaterad
Publicerad

Hon ville tro att det var fejk. Att det inte var nära vännens rum och kläder där på bilderna från sprängdådet i Fullerö. Hon sjukskrev sig från jobbet och åkte till platsen för att se det med egna ögon.

– Då såg jag att det är rummet vi brukar vara i, det köket där vi brukar äta tillsammans, säger Ghada.

Strax innan klockan 04 under natten mot torsdagen inträffade en kraftig explosion i Fullerö norr om Uppsala. 24-åriga Soha Saad dog i sprängdådet.

– Det var min vän som läste nyheten för mig när jag satt på bussen på väg till jobbet. Jag sa att min vän bor där men det är inte hon.

Våldsvåg i Uppsala

Ghada berättar att hon tittade noga på bilderna som fanns från explosionen.

– Då såg jag att det där är hennes rum, hennes kläder. Jag klev av bussen och bara grät i 15 minuter.

Åkte till Fullerö

Trots att hon anade att det var vännen som mist livet ville hon inte tro att det var sant. Tillsammans med en annan vän begav hon sig till Fullerö för att se vad som hänt med egna ögon.

– Jag försökte tro det att det var lögn, att det inte var det rummet vi brukar vara i, det köket där vi brukar äta tillsammans.

Ambitiös och omtänksam

De hade känt varandra sedan de började gymnasiet, och därefter läst lärarutbildningen tillsammans. Ghada berättar att Soha Saad var en ambitiös person som senaste tiden både pluggade och jobbade samtidigt.

– Hon var en så fin människa. Alla som kände henne vet hur fin hon var. Vänner från utbildningen ringer och gråter, de berättar hur hon hjälpte dem med uppsatser och peppade dem att bli bättre. Sådan var hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvåg i Uppsala

Mer i ämnet