Glädjen visste inga gränser när det stod klart att Hagunda IF:s innebandyherrar kvalat in till SSL – innebandyns högsta liga i Sverige. Foto: Privat

Här firar Hagunda IF – Uppsalas fjärde elitlag i innebandy

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen slog Hagunda IF herrars innebandylag Warberg med 12–4. Därmed blir de det fjärde Uppsalalaget att spela på elitnivå nästa säsong.

Telefonen går varm hemma hos Anders Öman efter gårdagens vinst, som säkrat en plats i SSL. Anders Öman är ordförande för Hagunda IF:s innebandysektion.

– Just nu är det bara en otrolig glädje – en magisk känsla, rätt så overklig och surrealistisk. Det är svårt att ta in det.

Hade du någonsin trott att det här skulle hända?

– Det sista året har vi haft det som målsättning. Egentligen sedan 2019; när vi förlorade mot Warberg förra gången började vi förstå att det faktiskt skulle vara möjligt. Men att det skulle bli verkligt hade jag inte vågat tro förrän det var fyra minuter kvar i går, säger Anders Öman som själv har varit aktiv i laget sedan 1992.

– Det är en magisk, surrealistisk känsla, säger Anders Öman som är ordförande för Hagunda IF:s innebandysektion, efter att laget kvalat till SSL. Foto: Privat

Fjärde laget på elitnivå

Hagunda IF blir nu det fjärde Uppsalalaget som ska spela på elitnivå kommande säsong. De andra är Storvreta och Sirius, som har lag både på herr- och damsidan.

Anders Öman trycker mycket på betydelsen av att laget är väl förankrat i landsbygden väster om Uppsala, från Vreta i söder till Åland i norr.

– Det är väldigt mycket den lokala förankringen som har tagit oss så här långt. Vi är verkligen Hagundabygdens lag. Vi hade aldrig kommit så här långt om vi varit ett rent Uppsalalag, menar han och tillägger att inget annat innebandylag har så många supportrar på läktarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.