Foto: SVT

Skärmflygare kraschade i Fagerudd – en person skadad

Uppdaterad
Publicerad

En person skadades under torsdagseftermiddagen i anslutning till att en skärmflygare kraschade i Fagerudd, söder om Enköping. I nuläget är det oklart hur olyckan inträffade.

Det var vid 14-tiden som larm inkom till SOS Alarm om att en glidflygare kraschat i Fagerudd, några mil söder om Enköping i Uppland.

Skärmflygaren bar utöver flygskärm också en ryggsäcksmotor med propeller. Kraschen ska ha skett på en asfaltsparkering.

– Det enda jag vet är att han har ont och att ambulans och polis är på väg dit. Vi ska dit och biträda räddningstjänsten, sa polisens Tobias Ahlén kort efter kraschen.

En person ska ha befunnits sig i fordonet, men ska ha kunnat ta sig ur fordonet själv. När väl polis och ambulans anlände till platsen fördes mannen till sjukhus med ambulans.

Mannen ska vid tillfället ha varit talbar och vaken. Hans tillstånd är oklart men det ska röra sig om en allvarlig olycka. I nuläget är det oklart hur olyckan inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.