80 elever har i år tillsammans skapar vårshowen i Gottsunda. Foto: SVT

Gottsundaelever minns skolbranden med vårshow

Uppdaterad
Publicerad

I morgon är det premiär för 9:e klassarnas vårshow på Gottsunda Dans och Teater utanför Uppsala. Temat för i år är höstens brand som skakade Gottsundaskolan.

15 lärare och cirka 80 elever arbetar nu in i det sista för att få ihop årets vårshow i Gottsunda. I år spelas den upp av de niondeklassare som fick uppleva skolbranden i Gottsunda och det blev därför ett självklart tema för showen.

– Vi diskuterade teman som ”Romeo och Julia” och tv-serien ”Lost”, men sen brann skolan ner och då blev det ett självklart tema, säger Alexander Garcia, lärare på Gottsundaskolan.

Gottsundaskolan nedbrunnen

Känner stark gemenskap till varandra

Föreställningen är uppbyggd på minnen där eleverna tänker tillbaka på sin tid på Gottsundaskolan.

– Vi känner en stark gemenskap efter det som hände och försöker därför att göra den här väldigt tråkiga händelsen till något roligt genom vår föreställning, säger Sofia Sundqvist, niondeklassare på Gottsundaskolan.

Nu hoppas de att många vill komma och titta på vårshowen som alltså har premiär imorgon onsdag.

– Det kommer nog att vara blandade känslor i publiken imorgon. En stor händelse men också glädje och fina minnen, säger Alexander Garcia, lärare.

I klippet ovan kan ni se intervjuer och smakprov från showen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gottsundaskolan nedbrunnen

Mer i ämnet