Hugo Klockars, Ida Hall, Mohammed Labib och Josefin Ek om året efter branden. Foto: SVT

Skolavslutning utan egen skola i Gottsunda

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit ett stökigt läsår för eleverna på Gottsundaskolan efter att skolan brann ner i oktober förra året, men idag är det dags för skolavslutning.

– Vi har lärt oss att vi är starka tillsammans, säger rektor Elisabeth Viksten Eriksson.

I dag samlas elever och personal på Gottsundaskolan i Gottsunda kyrka för skolavslutning. Trots att eleverna inte haft någon egen skola under året finns en stark och tydlig gemenskap bland eleverna.

– Det är klart att man varit ledsen, men det känns ändå bra idag, säger Ebba Jansson, elev på Gottsundaskolan.

Gottsundaskolan nedbrunnen

Rektor Elisabeth Viksten Eriksson vill i sitt tal till elevens i kyrkan trycka på gemenskapen och styrkan som finns bland eleverna.

”Vi blev kärleksbombade”

– Vi har upplevt så mycket kärlek. Vi blev kärleksbombade med pepp, fina ord och kärlek. Ni elever har lärt oss så mycket. Jag vill verkligen tacka er, säger hon.

Till terminsstarten i höst väntas en ny, tillfällig modulskola vara på på plats. Den kommer att bli två våningar hög och rymma lika många elever som den tidigare nedbrunna skolan, 487 elever.

Hör i j klippet ovan vad eleverna tycker om året efter branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gottsundaskolan nedbrunnen

Mer i ämnet