Det kan bli regn på onsdagen och torsdag, dock finns det chans till sol under förmiddagarna. Foto: Erin McCracken/TT

Så blir vädret i länet på skolavslutningen

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag och torsdag är det skolavslutning från grundskolorna runt om i länet. Vädret väntas bjuda på moln, en del skurar och varmare temperaturer. Men riktigt soligt blir det antagligen inte.

På onsdag väntas det bli mycket moln i hela länet. Det blir runt 15 grader, men i de södra delarna av länet kan det bli varmare.

– Det kommer inte att kännas speciellt somrigt. Det kan senare under eftermiddagen och kvällen bli regn och skurar, men det är väldigt osäkert, säger Per Stenborg, SVT:s meteorolog.

Runt 20-tiden på kvällen kommer gradantalet att sjunka och landa på runt 10 till 15 grader.

– Det är ingen sommarkväll att tala om, utan det blir småruggigt.

Skurar under torsdagen

På torsdag kan den varma luften som finns i de södra delarna ha nått större delar av länet. Inledningsvis blir det runt 20-25 grader ett par timmar på dagen.

– Skolavslutningarna på förmiddagen blir skapligt soliga, men vi har skurar på gång västerifrån så helt riskfritt från regn är det inte. Det är smålurigt i prognosläget och en ostadig period nu, säger Per Stenborg.

Det kan bli både kraftigt regn och åska under eftermiddagen.

Varmare temperaturer på lördagen

På fredagen och lördagen blir det sol, och på lördagen varmare temperaturer runt 25 till 27 grader.

Söndagen inleds med regn och sedan spricker det upp.

– Nästa vecka blir det fortsatt varierande väder. Det blir både sol och skurar samt så kommer temperaturen att pendla, säger Per Stenborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer