Foto: Utryckning Uppsala/SVT

Gränbymordet: Idag fortsatte rättegången vid Uppsala tingsrätt

Uppdaterad
Publicerad

Idag fortsatte rättegången vid Uppsala tingsrätt gällande mordet i Gränby i november förra året. En man dödades med flera knivhugg, och fyra män står åtalade.

Det var 2 november 2018 som en man i 30-årsåldern mördades på Levertinsgatan i stadsdelen Gränby i Uppsala. Det ska ha varit med åtskilliga knivhugg, slag och sparkar som fyra män tagit livet av honom.

Tre av männen som åtalats för mordet är bröder. Samtliga förnekar brott, och två av dem som hördes idag vid Uppsala tingsrätt hävdar att mycket av det som lagts fram som bevis handlar om slumpen. Till exempel att en av bröderna haft dna-spår från offret under nageln.

Rättegången inleddes av utrymmesskäl vid Stockholms tingsrätt i onsdags, men förhandlingarna fortsatte i Uppsala idag och totalt väntas de pågå i 14 dagar.

Åklagarna har valt att inte kommentera fallet under tiden som förhandlingarna pågår.

Lyssna på klippet för att höra en av de misstänkta brödernas advokat kommentera bevisningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.