En man sköts till döds och en annan man skadades i skottlossningen på Levertinsgatan. Foto: Utryckning Uppsala

Två bröder misstänks för inblandning i mord

Uppdaterad
Publicerad

Två bröder misstänks nu för inblandning i mordet i Gränby i november i fjol. En av dem sitter redan häktad misstänkt för mord, den andra brodern häktades under måndagen misstänkt för medhjälp till mord.

Det var den 2 november som en man i 30-årsåldern sköts till döds på Levertinsgatan i Uppsala. Ytterligare en man, en 20-åring, skadades. Nu har polis och åklagare kommit ett steg närmare att mordet klaras upp.

De två bröderna är i 20-årsåldern och har enligt tidigare uppgifter till SVT figurerat redan i ett inledande skede av mordutredningen.

Skjutningarna i Uppsala 2018

Häktas på sannolika skäl

I slutet på förra veckan häktades en av dem, på sannolika skäl – den starkare misstankegraden – för mord. Han var sedan tidigare misstänkt för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott, och dessa brott har enligt åklagaren kopplingar till mordutredningen.

Under måndagen häktade tingsrätten även den andra brodern, som misstänks för medhjälp till mord.

– Han häktades strax före klockan tre på eftermiddagen. Jag kan tyvärr inte gå in på några detaljer i utredningen. Men vi fortsätter med förhör och tekniska undersökningar, säger kammaråklagare Johan Strömbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2018

Mer i ämnet