Den 2 november förra året sköts två män på Levertinsgatan i Gränby. Foto: Utryckning Uppsala

Två män anhållna – har kopplingar till Gränbymord

Publicerad

Två män i 20-årsåldern sitter anhållna, misstänkta för brott som kan ha kopplingar till mordet på Levertinsgatan i Gränby i november förra året.

– De är misstänkta för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott, det efter vissa fynd som vi gjort i samband med mordutredningen. Det finns ett potentiellt samband, säger åklagare Lise-Lotte Tegler.

Männen greps i tisdags och anhölls sedan, något som UNT var först med att berätta om.

Det var den 2 november som två män sköts på Levertinsgatan, en man i 30-årsåldern avled och en annan man skadades men överlevde skjutningen. Tidigare har en 22-årig man och en 17-åring varit misstänkta för dådet. De nu två anhållna männen har figurerat i mordutredningen från början, enligt åklagaren.

De två, är det samma personer som varit misstänkta för mordet?

– Det kan jag inte kommentera i nuläget.

Lise-Lotte Tegler säger däremot att hon tror att anhållandet av de två männen kan föra mordutredningen framåt.

– Nu håller vi förhör med dem om de här misstankarna och beroende på vad de säger så kan det förstås påverka bedömningen av bevisläget i mordutredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.