• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Charlotte Heller möttes av nyheten om explosionen på nyheterna: ”Det är så tråkigt med samhällsutvecklingen”, säger hon. Foto: Maria Loewen

Granne och förbipasserande efter explosionen i Uppsala: ”Obehagligt och tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

På söndagsmorgonen inträffade en explosion i ett bostadsområde i Uppsala. Ingen har kommit till skada, och enligt polisen finns ingen misstänkt.

– Det är obehagligt att det händer så nära ens bostad, säger Bo Eriksson, som bor nära platsen för explosionen.

Det var flera som samlades, och stannade till för att uppmärksamma explosionen som ägde rum i Kapellgärdet. En av dem är Bo Eriksson som var ute med hunden på morgonpromenad.

– Jag bor bara femtio meter från huset, hörde dock inte när det hände. Men så ser man detta nu, inte kul.

En annan förbipasserande är Charlotte Heller.

– Jag tycker det är tråkigt hur samhällsutvecklingen har blivit.

Bakomliggande orsaker

Polisen jobbar aktivt, med tekniska undersökningar och dörrknackning på platsen, för att ta reda på vem som ligger bakom händelsen.

– Inom den grova organiserade brottsligheten, används denna typ av brott för skrämsel och tvång, säger polisens presstalesperson Jonas Eronen.

Enligt polisen rör det sig, i detta läge, om en handgranat som exploderat.

I videon hör du förbipasserande, och om polisens arbete

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.