Foto: SVT

Grov misshandel i Ekeby – polisen söker tips

Uppdaterad
Publicerad

Två män blev skadade i samband med en grov misshandel på Köpenhamnsgatan i Ekeby väster om Uppsala på onsdagskvällen. En man i 20-årsåldern har fått allvarliga men inte livshotande skador.

Den andre skadade mannen är i 30-årsåldern och är gripen misstänkt för grov misshandel. Någon form av vasst föremål ska ha använts meddelar polisen. Båda männen har undersökts på sjukhus varav den yngre fördes dit med ambulans.

– Vi har varit på flera platser i Uppsala under kvällen eftersom det är oklart var exakt misshandeln skedde, men nu har vi lämnat, säger Magnus Janssson Klarin, presstalesperson vid polisregion Mitt, vid 21.30 på onsdagen.

Det var strax före klockan 18 på onsdagskvällen som polisen fick in larmet.

– Vi kommer att höra den misstänkte mannen och även vittnen till händelsen. Vi vill gärna att alla som iakttagit något hör av sig till oss, säger Magnus Janssson Klarin.

Polisen söker tips eller iakttagelser från personer som varit i området i samband med händelsen som ska ha skett någon gång mellan 17.30 och 17.45.

– Om allmänheten vet eller har sett något så är det bra att höra av sig till polisen, säger Anders Holm, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.