Terry och William Seggos var i Uppsala för att leta efter okänd son och halvbror. Foto: Privat

Han letar efter sin halvbror

Uppdaterad
Publicerad

Under hela sin uppväxt har William fått höra att han har en bror i Sverige. I förra veckan kom amerikanen William Seggos och hans pappa Terry till Uppsala – för att leta efter den okände halvbrodern och sonen.

William Seggos ringer från Grekland där han och pappan är och hälsar på släktingar. I förra veckan tillbringade de fyra dagar i Uppsala. Syftet med vistelsen var att leta efter Williams okände halvbror. Under hela sin uppväxt har William fått höra att han har en bror i Sverige.

– När jag var ett barn visste jag inte riktigt vad det betydde. Sen blev jag äldre och förstod, berättar han.

Hans 75-åriga pappa Terry kommer från Grekland och hade en kärlekshistoria med en svensk kvinna i Paris när han var i 20-årsåldern. Hon hette Elisabeth och kom från Uppsala. Elisabeth blev gravid och åkte hem till Sverige. Hon och Terry tappade kontakten. Terry fick senare veta att hon hade fött en son, troligen 1960.

”Större än jag trodde”

Vid sitt besök i förra veckan bodde William och hans pappa genom couchsurfing hos en kvinna i Valsätra. Hon kontaktade Unt som i lördags publicerade en artikel om deras sökande. Klippet på facebook om sökandet har visats flera hundratusen gånger och delats närmare 6.500 gånger.

– Jag är fortfarande chockad över hur viral den här grejen har blivit. Det här blev mycket större än jag trodde, säger William Seggos.

Än så länge har artikeln inte gett något napp. William Seggos har inte förlorat hoppet, samtidigt som han vet att sökandet efter halvbrodern kanske inte ger något resultat.

– Om han ser det kanske han inte vet att hans pappa är grek. Kanske Elisabeth är död. Kanske har hon sett den men inte vet vad hon ska säga, menar han.

Vill inte ge upp

Att de började sökandet just nu var lite av en slump. De skulle till släktingar i Grekland, men flög via Sverige eftersom det var det billigaste sättet att ta sig till Europa. Då passade de på att stanna några dagar i Uppsala.

William Seggos hoppas kunna fortsätta sökandet på plats i Sverige.

– Jag vill verkligen återvända till Uppsala och fortsätta leta. Men jag har begränsade resurser ekonomiskt eftersom jag just har tagit examen från college. Men nu när vi har kommit så här långt vill jag inte ge upp, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.