Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Mina tonåringar åker den här bussen varje dag”, säger Hanna Gradin vars ena dotter skulle ha åkt med bussen som var inblandad i den dödliga frontalkollisionen på torsdagseftermiddagen. Foto: Antonios Antoniadis/SVT

Hannas dotter skulle suttit på bussen: ”En tragedi för alla”

Uppdaterad
Publicerad

Sorg, chock och oro. Dödsolyckan på väg 272 har satt skräck hos invånarna i Harbo och Östervåla. En av de skärrade är Hanna Gradin. Hennes tonårsdotter skulle ha suttit på bussen.

– Vi är tacksamma, men tänker också på vad som kunde ha hänt, säger Hanna Gradin.

Två personer omkom när en linjebuss och en personbil frontalkrockade utanför Harbo. När SVT besöker Östervåla och Harbo dagen efter olyckan berättar flera personer hur de påverkats.

– Vår dotter skulle ta sig till en bio med bussen, men vi bestämde strax innan att ta bilen istället. Om vi inte gjort det kanske vi hade suttit på sjukhuset nu, säger Hanna Gradin.

Dödsolyckan utanför Harbo

”Väldigt olycklig händelse”

I Harbo bor Sami Hautala. Han såg ambulanserna åka förbi utanför sitt hem och fick meddelande från sin granne om olyckan.

– För två dagar sen åkte jag till Heby och tänkte på hur isiga vägarna var. Det är en väldigt olycklig händelse som får en att reagera. Vi måste se över vad vi kan göra för att undvika liknande olyckor i framtiden, säger Sami Hautala.

I klippet: Hör reaktioner från lokalinvånarna om dödsolyckan på väg 272.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan utanför Harbo

Mer i ämnet