Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Den flög rätt in i min bil. Sen stod jag en bra bit över backen” – hör Jasmin Djogic om olyckan på Salagatan i Enköping i december förra året. Foto: Polisen/David Rydell/SVT

Jasmins bil träffades av betongkloss – förare åtalas för isiga rutor

Uppdaterad
Publicerad

En betongkloss kommer plötsligt farandes mot Jasmin Djogic bil och förstör fronten. Tio meter bort står en annan kraschad bil med immiga och isiga rutor.

Nu har den föraren åtalats för vårdslöshet i trafik.

– Det blev kaos här, säger Jasmin Djogic.

Det var på eftermiddagen den 5 december förra året som olyckan inträffade på den tungt trafikerade Salavägen i Enköping. Jasmin Djogic kom körandes från centrum när en betongkloss från ett provisoriskt övergångsställe kom farandes över vägbanan.

– Det blir bara en tvärnit, betongklossen krossar höger sida av fronten och jag stod en bit ovanför marken, förklarar han.

Jasmin Djogic klarade sig utan några fysiska skador.

Isiga och immiga rutor

Den som misstänks ligga bakom olyckan är en kvinna i 70-årsåldern som nu åtalats misstänkt för vårdslöshet i trafik. Enligt åtalet har hon kört sin bil mot centrum och där kolliderat med betongklossen som for över och förstörde fronten på Jasmin Djogics bil. Enligt bilder och polis på plats så var rutorna på kvinnans bil både isiga och immiga.

Kvinnan nekar till brott och har i förhör uppgett att hon såg väl genom rutan på bilen.

I klippet: ”Jag försökte köra iväg men det hände inget” – hör Jasmin Djogic om olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.