Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu berättar Soha Saads lillebror om sorgen och bristen på stöd från samhället. Foto: Mickan Palmqvist/TT

Förlorade systern i sprängningen i Fullerö – nu står familjen utan bostad

Uppdaterad
Publicerad

Sorg, smärta och besvikelse. Soha Saad, 24, dog i sitt hem efter explosionen i Fullerö. Familjen bor i dag på ett lägenhetshotell och nu berättar hennes lillebror om saknaden och tiden efter dådet.

– Hon var världens finaste person och ville ingen något ont, säger brodern.

Det var tidigt på morgonen den 28 september som bomben briserade. En kraftig explosion inträffade i ett bostadsområdet i Fullerö utanför Uppsala. Intill detonationen bodde Soha Saad, en 24-årig kvinna som precis tagit lärarexamen.

– Jag har aldrig hört en sådan smäll tidigare. Det lät som krig och jag trodde hela landet var drabbat. Jag gick upp och såg rök och glassplitter i hela lägenheten, berättar den några år yngre lillebrodern som vill vara anonym.

Våldsvåg i Uppsala

Är besvikna

Sammanlagt befann sig sex personer i villan. Två föräldrar och fyra barn. Alla klarade sig – förutom Soha Saad. I dag försöker familjen ta dag för dag, men besvikelsen mot samhället är stor.

– Vi gör så gott vi kan, men det är klart att vi mår jättedåligt. Det känns väldigt orättvist att samhället inte gjort mer. Vi fick vänta fem dagar på hotell och sedan dess har vi inte fått hjälp att hitta en ny bostad, säger han.

I klippet: Hör lillebroderns upplevelse av sprängdådet i Fullerö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvåg i Uppsala

Mer i ämnet