Projektledaren: ”Vi har längtat efter publik i två års tid”

Uppdaterad
Publicerad

Förberedelserna inför helgens bandyfinaler på Studenternas är i full gång. Efter två år av coronarestriktioner kommer publiken tillbaka och arrangören hoppas slå damfinalens publikrekord.

18-19 mars avgörs bandyfinalerna på Studenternas IP i Uppsala med juniorfinaler på fredagen och seniorfinaler på lördagen. Inför helgens avgörande matcher har bland annat tält, kiosker och tre nya läktare som kostar cirka två miljoner kronor satts upp.

– Vi har längtat efter publik i två års tid så det känns normalt att de är tillbaka. Förberedelserna går helt enligt plan och vi börjar få allting på plats, det är finliret som är kvar att fixa, säger Jonas Ekebacke, projektledare på Destination Uppsala.

Finalen återvänder till Studenternas

De senaste två åren har finalerna spelats utan publik på grund av coronapandemin och 2021 flyttades finalen från Studenternas till Recoverhallen i Gränby. När publiken nu återvänder finns förhoppning om att slå publikrekordet för damfinalen som sattes 2019.

– Det vore jättekul att slå publikrekordet och vi siktar på att göra en bra, trygg och snygg final. Senaste väderprognosen säger att det ska vara strålande sol, fint och härligt så vi hoppas på god stämning och en bra final, säger Jonas Ekebacke.

I klippet: Hör och se hur Studenternas förbereds inför bandyfinalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.