Här laddar lagen för bandyfinalerna: ”Bäddat för fest”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag avgörs bandyfinalerna och efter två år av coronarestriktioner är publiken tillbaka. Under torsdagen möttes finallagen för den sedvanliga pressträffen och spelarna vet vad som blir avgörande.

På lördag ställs Villa Lidköping mot AIK i damfinalen och i herrfinalen är det Villa Lidköping och Edsbyn som gör upp om guldet. Uppladdningen inför bandyfesten pågår och efter två år av coronarestriktioner är publiken tillbaka på läktarna i finalen.

Studenternas i mars är förknippat med solsken, gulblåa ballonger och studenter som ramlar omkring på skridskorna innan matchen. Det är mycket tradition att spela här och det är två publikstarka lag som möts så det är bäddat för en riktig fest, säger Per Hellmyrs i Edsbyn.

SM-final är det som alla bandyspelare strävar efter att spela. Det är speciellt att spela på Studenternas och framför allt eftersom det blir publik igen, säger Agnes Ögren i Villa Lidköping.

I klippet: Hör spelarna om vad som avgör finalen och vad publikens återkomst betyder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.