Se när DJ:n soundcheckar på slottstaket. Foto: Invit/ Axel Viklund & Adrian Tasnadi / SVT Uppsala

Här intar han DJ-båset – på slottets tak

Uppdaterad
Publicerad

Från mörka klubbar till spelning på slottet. I coronatider hittar allt fler musikartister nya sätt att nå ut med sin musik, och Uppsalaartisten Milwins senaste framträdande får beskrivas som aningen annorlunda.

– Det här är stor skillnad jämfört med vad man är van vid, säger Edwin Lindberg, som går under artistnamnet Milwin.

Kvällens scen ligger på hög höjd. Milwin spelar från ett DJ-bås uppe på taket på Uppsala slott. Hela liveframträdandet filmas och ska läggas ut på nätet.

Coronaviruset i Uppsala

– Vi gör det här för att framföra musik tillsammans med visuell konst, säger Garbriel Persson, projektledare.

Ett sätt att nå sin publik

Att filma och livesända olika musikframträdanden har blivit särskilt aktuellt med anledning av coronaviruset och de nya restriktionerna.

– Dels blir det här ett sätt för artister att ha sina konserter utan publik. Sedan är det inte lika mycket folk som reser till Uppsala i och med att turismen gått ner. På det här sättet kan vi, trots det, visa upp alla vackra vyer som finns här, säger Gabriel Persson.

Se mer från spelningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet