Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Den 32:a upplagan av Kulturnatten i Uppsala kommer att ske digitalt. Foto: SVT

Därför blir Uppsalas kulturnatt digital

Uppdaterad
Publicerad
För 32:a gången skulle den traditionella Kulturnatten ha lockat hundratusentals arrangörer och besökare till Uppsala i september. Men coronapandemin sätter stopp för att människor ska få fylla stadens gator och torg – och evenemanget kommer i stället att anordnas digitalt.

Det är kulturnämnden i Uppsala kommun som har fattat beslutet.

– Kulturnatten är ett viktigt evenemang som måste bli av. Samtidigt måste vi förhålla oss till att vi har en pågående pandemi. Med de restriktioner som finns så känns det självklart att ställa om till ett digitalt evenemang, säger Linda Eskilsson (MP) ordförande i kulturnämnden.

Planerar livesändningar

Destination Uppsala har fått i uppdrag av kommunen att skapa årets annorlunda Kulturnatt.

– Vi planerar både livesändningar och inspelade arrangemang. Det blir nytt för oss alla. Men det känns viktigt både för arrangörer och besökare, säger Malin Lejskog, projektledare för Kulturnatten vid Destination Uppsala.

Även kommunens nationaldagsfirande kommer att sändas på deras hemsida. Medborgarskapsceremonin som brukar hållas i samband med nationaldagen planeras att hållas på Uppsala slott i mitten av november.

I klippet ovan kan du höra mer om hur den digitala Kulturnatten kommer att genomföras och varför kommunen valt att ställa in evenemanget flera månader i förväg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet