Foto: SVT

Här tränar Damkronorna i Uppsala

Publicerad

Sverige missade medalj och gjorde ett minst sagt mediokert OS tidigare i vintras. Och dessutom blev spelarna av med det ekonomiska stödet från Sveriges olympiska kommitté (SOK). Nu laddar de om i Uppsala.

Det är en relativt ny version av Damkronorna som nu tränar i Uppsala inför att laget åker till Tjeckien för matchspel senare i veckan.

– Vi ska ta ut 22 spelare och konkurrensen är otrolig. Det är så klart jättebra men det gör mitt jobb lite svårare, säger Ylva Martinsen som är ny förbundskapten sedan Leif Boork lämnade laget efter OS.

Pengar

De indragna pengarna från SOK påverkar så klart spelarna. Men Martinsen menar att problemet är större än så.

– De pengarna är individuella och påverkar enskilda spelare. Men de spelarna är betydligt färre än samtliga utövare i Sverige och det är väl framförallt ekonomin i ligan som måste bli bättre. Och där jobbas det på lösningar, säger hon.

Kreativ hockey

Istället för att fokusera på sämre förutsättningar väljer hon och laget att försöka blicka framåt. Nu väntar matchspel i Tjeckien senare i veckan.

– Vi vill spela en aggressiv och kreativ hockey där vi är på tårna utan puck och varierade i vårt offensiva spel. Det är en modell vi tror på i laget också, säger Ylva Martinsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.