Foto: SVT

Helena Proos (S) avgår som kommunalråd i Enköping

Uppdaterad
Publicerad

Helena Proos (S) har beslutat att lämna sin post som kommunalråd i Enköping. Det meddelar hon på Facebook.

”Det är flera delar som fått mig att fatta detta beslut, bland annat vårt valresultat där väljarna gav oss en ganska hård dom och det måste vi/jag vara ödmjuk inför”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Beskedet kommer tre veckor efter valet där det fortfarande råder ett oklart politiskt läge.

Under den gångna mandatperioden har Socialdemokraterna styrt tillsammans med Nystart i Enköping, men båda partierna tappade rejält i valet den 9 september.

”Inte del av lösningen”

Helena Proos skriver att det kommer krävas nya lösningar för att bilda en majoritet som ska hålla på längre sikt. Men hon ser inte sig själv som del av den lösningen, varpå hon nu lämnar sin post.

”Jag är säker på att vårt parti har förmågan att tänka om och tänka nytt och då kommer vi också vinna framgång i valen framöver”.

De tre partierna, Socialdemokraterna, Moderaterna och Nystart, fick dagen efter valet frågan om vilka partier de kan tänkas samarbeta med. Samtliga var överens om att ett samarbete med SD var uteslutet.

Här kan du se resultatet för samtliga partier i Enköping kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.