Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: ”Det känns obehagligt, tungt och skrämmande”, säger Fatima, vars vän dog i fredags efter att ha attackerats. Foto: David Rydell/SVT

Hennes vän dödades 50 meter från sitt hem: ”Fruktansvärt”

Uppdaterad
Publicerad

Hon dödades mitt på ljusa dagen i det bostadsområde i Valsätra där hon hade bott i i flera decennier.

– Jag har legat vaken i två nätter och tänkt på henne, säger en av grannarna i området som kände kvinnan.

Kvinnan i 80-årsåldern påträffades svårt skadad utanför en trappuppgång i ett bostadsområde i Valsätra under fredagen, bara drygt 50 meter från sitt hem. Det var blod i snön. Senare bekräftade polisen att kvinnan hade förts till sjukhuset men där avlidit av sina skador.

Flera attackerades

En kvinna i 30-årsåldern greps misstänkt för mordet och anhölls senare under fredagen. Enligt polisen ska hon ha varit utåtagerande och ha försökt attackera flera andra personer i samband med dådet.

”Det var mörkt inne hos henne”

Utöver blod på platsen fanns det en omkullvält rollator. Samt ett stort pådrag av polis och ambulans.

 – När jag hörde om rollatorn så visste jag att de kunde vara henne (kvinnan i 80-årsåldern red. anm.). Jag ringde en annan granne och han sa att det var mörkt inne hos henne. Annars är det alltid ljust, säger Fatima, en av 80-åringens grannar som känt henne i drygt 40 år. Något som UNT var först med att rapportera.

Flera som SVT pratat med vill inte ställa upp på en intervju men uppger att det är obehagligt och skrämmande att ett sånt här dåd kan hända i bostadsområdet.

Isolerad händelse

Polisen har uteslutit att det dådet har någon koppling till våldsvågen utan det ses som en isolerad händelse.

I klippet: ”Hon pratade om att hon ville flytta närmare sina barn” – hör grannen om dådet och hur det påverkat området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.