Arkivbild. Foto: TT

Hotnivån är tillbaka på tidigare nivåer

Uppdaterad
Publicerad

I går bedömde polisen att det fanns en ökad risk för ett attentat mot polishuset i Uppsala och valde att förstärka bevakningen av byggnaden, vilket UNT först rapporterade om. Polisen säger till TT att man nu bedömer att hotnivån är tillbaka på tidigare nivåer.

– Det beslutet fattades där och då för ett dygn sedan men den bedömningen kvarstår inte, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen i Uppsala, till TT.

Sannervik säger att polisen regelbundet gör bedömningar av riskerna och säkerheten kring polishuset.

Explosion vid polishuset

– Om vi jobbar med ett ärende eller en utredning eller och det händer någonting som gör att vi behöver förstärka bevakningen så fattar vi beslut utifrån den information vi har just då, säger hon.

TT: Fick ni sådan information?

– Ja. Jag kan inte gå in på det, men beslutet fattades av en operativ chef.

Lisa Sannervik säger att det inte finns någon anledning för boende kring polishuset att oroa sig.

I november sprängdes en handgranat utanför polishuset i Uppsala, vilket fick polisen att förstärka bevakningen runt byggnaden under flera veckor. Ingen person kom till skada, men polisen bedömde vid tillfället att det fanns en synnerligen stor risk för personskador och händelsen rubricerades som allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion vid polishuset

Mer i ämnet