Nöjda, men frågande. Elvira Danielsson och Emil Lindblom går i trean och kombinerar studier och innebandy. De avundas inte de elever som börjar Celsiusskolan nu. Många frågor hänger i luften, menar de. Foto: SVT

Eleverna oroade inför framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Många idrottselever är kritiska och oroade inför framtiden. Detta eftersom det fortfarande finns en osäkerhet om hur deras utbildningar ska komma att utformas – när Celsiusskolans möjlighet att hyra in kompetens från idrottsklubbar dras in.

De elever som började i höstas riskerar att bli av med sina idrottslärare som i dag är knutna till Uppsalas idrottsföreningar. Regeringens dispens, som möjliggör just det, löper ut i januari 2022.

I praktiken innebär det att skolans specialidrottslärare kan komma att försvinna från skolan. Och det eventuellt mitt i en termin.

Emil Lindblom och Elvira Danielsson går på Celsiusskolans idrottslinje – med inriktning på innebandy.

– Hur en utbildning läggs upp vill man veta från början, säger Elvira Danielsson.

Klippet: ”Eleven Emil: Man kan ju undra om de som beslutat det här har någon inlevelseförmåga alls”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.