Inbrott i klädbutik i Uppsala centrum

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter elva tiden på måndagskvällen fick polisen in ett larm om att en butik på Svartbäcksgatan i centrala Uppsala fått fönstret krossat. Några timmar senare var det dags igen – då blev det även inbrott i butiken.

Larmet till polisen kom från ett väktarbolag som ryckte ut till butiken efter att butikslarmet gått. Väl på plats efter första larmet kunde man konstatera att ingenting blivit stulet. Rutan lagades provisoriskt och polis och väktare lämnade platsen.

Men vid 02:45 går larmet igen.

– Då har man krossat den provisoriska rutan och tagit sig in genom skyltfönstret och tagit jackor som fanns i skyltfönstret, säger Linda Winge, vid polisen i Uppsala.

Kan finnas övervakningsbilder

Polisen kan snabbt konstatera att tjuvarna inte varit längre in i butiken än i skyltfönstret, men om det rör sig om samma tjuvar vid båda incidenterna vet man inte.

Finns det övervakningskameror på platsen?

– Jag vet inte, men bland annat det ska vi kontrollera under dagen, säger Linda Winge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.